onsdag 23 februari 2011

Bara text denna gång

"Hur vill du leva
när tiden går för fort?"

... sjunger Melissa Horn i "Falla fritt", en av mina absoluta favoriter. Tycker att alla hennes sångtexter är specialskrivna för mig. Så kloka ord. Och tänkvärda.

Det är klart att man tänker en hel del på hur ens liv ser ut, när man reser iväg och får en massa nya intryck, en massa insikter i andra sätt att leva sitt liv på. Men jag ser också tydligt hur mitt liv har formats efter hur jag faktiskt velat leva det. Det finns kanske små justeringar som kan göras här och där men i stort sätt är jag väldigt nöjd över hur jag format mitt liv!
Men det som jag ska ta med mig härifrån är:
(måste skriva ner det så att jag kan påminna mig själv om det...)

- resa bort på vintrarna, om så bara ett par veckor, för att tanka sol (det kräver faktiskt min kropp!)
- resa oftare över lag och knyta kontakter, bara för att skapa nya intryck och växa som människa
- äta mer av färska frukter och laga mera "lätt" mat
- fortsätta att se att möjligheterna finns rakt framför näsan...
- vid minsta lilla stress symptom ska jag ta ett djupt andetag och genast sluta upp med det jag gör. Om det är något som stressar mig är det något som jag inte ska ägna mig åt...
- se saker ur ett större perspektiv, men även se det stora i det lilla
- göra saker jag blir glad av
- se mindre på tv - den behövs verkligen inte!
- göra mig av med ännu några onödiga prylar
- socialisera mera, men även tillåta mig att vara ensam
- fortsätta att lita på att allt sker av en anledning och alltid för ett gott syfte
- köpa en moppe...nä, jag skoja bara ;)

Men ännu ska jag verkligen få njuta av den sista helgen här då syster kommer! Känns verkligen overkligt att hon kommer hit!!! I morgon efter jobbet ska jag moppa mig till deras lyxtillvaro. Jag ska vara noga med att få dem från den där resortbubblan för vad jag har hört så brukar de som bor där vara så fiiina och snobbiga så de rör sig inte utanför murarna (de kan ju bli smutsiga under naglarna, eller nåt). Detta vore ju synd för det finns så mycket att se och upptäcka, och för att ta del av Koh Lanta innebär det att man kanske får lite skit under naglarna, lite myggbett här o där och kanske måste dra in en och en annan odör genom näsborrarna.
Min kollegas son kom ner hit och för att fira hans 30-årsdag så åkte de just till syrrans resort för att äta där. Hon var i chock då de betalade notan, 3 pers 7000 bath!!! Det var sonens första kväll och tyckte inte det var alltför dyrt, men följande dag åt de på ett "normalt" ställe...åt för 500 bath - och det hade varit lika mycket mat och lika gott. Då fattade han.

Här smakar maten i princip lika gott var man än äter då råvarorna är så fräscha. Fast visst, på vissa ställen står det en uppassare och stirrar på en för att bre ut servetten i knät vid rätt tidpunkt, och vid andra finns det inte servetter alls. Allra minst en stirrande uppassare. Så på så sätt är det ju skillnad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar